Skip til primært indhold

Podcast: OUH-eksperter stiller skarpt på AI i sundhedsvæsenet

For nylig deltog Peter Børker Nielsen, daglig leder i CAI-X, Janni Jensen, radiograf på Radiologisk Afdeling, og Troels Martin Range, chefkonsulent i Fælles Akutmodtagelse, i podcasten AI Denmark.

”Jeg tror det gængse billede er, at man bare kan gå ind og erstatte. Man erstatter hele mennesker med hele AI-løsninger, og så er alt godt. Men AI, som det fungerer i dag, der er det jo nicheprodukter, det er produkter til at løse en enkelt ting inden for et klinisk workflow eller en patientrejse. Så du kan ikke bare erstatte. Det vil sige, at du får et nyt værktøj til rådighed, som du skal bruge engang imellem i dit workflow, og det kræver noget omstilling af vores personale, det kræver en omstilling af den måde, vi organiserer os på.”

Sådan siger daglig leder Peter Børker Jensen i afsnittet ’AI i sundhedsvæsenet – lang vej til de vilde visioner’ af podcasten AI Denmark. Her går han ind i, hvad AI realistisk kan hjælpe med i sundhedsvæsenet, og hvad det kræver, før en AI-løsning kan implementeres i klinikken.

I podcasten kan du også høre lektor og radiograf Janni Jensen fra Radiologisk Afdeling og lektor og chefkonsulent Troels Martin Range fra Fælles Akutmodtagelse om brugen af AI på henholdsvis røntgen og billeddiagnostik samt forudsigelse af travlhed i akutmodtagelsen på OUH, to projekter CAI-X også er involveret i.

Lyt til podcasten her.

APPFWU02V