MERIS
Fulde titel: Medicin Risiko Score-algoritme til screening af patienter, der har behov for medicingennemgang.
Projektperiode
Start: september 2021
Slut: juni 2022
Medicingennemgange er systematiske og kritiske gennemgange af patientens medicinske behandling med det formål at optimere den ud fra patientrettede og rationelle farmakoterapeutiske vurderinger.
Kliniske farmaceuter udfører i dag medicingennemgange på en række afdelinger på Odense Universitetshospital. Det er ofte mere eller mindre tilfældigt at afgøre, hvilke patienter der modtager en medicingennemgang. Nogle gange henviser en praktiserende læge en patient, nogle gange screener de kliniske farmaceuter indlæggelseslister i EPJ (elektroniske sundhedsjournaler), og nogle gange er der slet ingen screening.
Mål
MERIS-algoritmen, som var baseret på EPJ-data, var et valideret og evidensbaseret værktøj udviklet til at identificere patienter med høj risiko for at modtage uegnet medicin gennem medicingennemgange. Projektets formål var at teste og implementere MERIS i de kliniske farmaceuters arbejde på de afdelinger på Odense Universitetshospital, der har en aftale om medicingennemgang.
Formålet med algoritmen var at gøre screeningsprocessen mere systematisk, hvilket førte til mere målrettede medicingennemgange til gavn for patienterne. Projektet havde også til hensigt at undersøge muligheden for at udvide og tilbyde MERIS samt medicingennemgange på alle Odense Universitetshospitals afdelinger. Projektet undersøgte også, om MERIS kunne bruges til at prioritere andre interventioner såsom sygehistorie eller lægemiddeludskrivningssamtaler.
Partnere
Sygehusapotek Fyn, Odense Universitetshospital.
Ekstern finansiering
Innovationsfonden på Odense Universitetshospital finansierede projektet.
Ni afdelinger på tværs af Odense Universitetshospital foretog medicingennemgange, det samme gjorde Psykiatrien i Region Syddanmark.
Faruk Coric
Klinisk farmaceut
Odense Universitetshospital, Sygehusapotek Fyn
4023 9474 faruk.coric@rsyd.dk