Skip til primært indhold

Den Danske Hudkræftmodel (DaiSiCaM)

Hudlæsionskonsultationer hvor der er frygt for hudkræft overvælder sundhedssystemet med ventelister, der varer op til 42 uger, hvilket resulterer i forsinkede hudkræftbehandlinger og høje socioøkonomiske omkostninger.

Projektperiode

Start: 2023
Slut: 2027

Op til 99% af dermatologiske konsultationer udføres fysisk, hvilket kan skabe betydelig geografisk ulighed i dermatologisk pleje.

Desuden går væsentlige diagnostiske data tabt mellem sundhedssektorer, hvilket resulterer i mindre præcis diagnostik og mange unødvendige biopsier og efterfølgende histopatologiske evalueringer. Endelig er der ingen kliniske feedback-loops inden for det nuværende system for dermatologisk evaluering, hvilket betyder, at klinikernes læringskurver går i stå. Der er derfor et presserende behov for en mere effektiv, sammenhængende og sikker tværsektoriel arbejdsgang for hudkræftdiagnostik og -behandling i Danmark.

Mål

Målet er at give effektiv, hurtig og billig diagnostik af patienter med mistanke om hudkræft gennem brug af en telemedicinsk løsning kaldet teledermoskopi (TDS).

Projektet søger at validere og fremme implementeringen af ​​en ny digitalt forbedret arbejdsgang kaldet Den Danske Hudkræftmodel via platformen Dermloop, som i øjeblikket implementeres på Odense Universitetshospital. Platformen skal levere ressourceoptimering gennem virtuelle konsultationer (TDS) og et AI-værktøj til at vejlede almen praksis inden for billeddiagnostik, samt komplet dataudveksling på tværs af sundhedssektorer og sikre individualiseret kontinuerlig medicinsk uddannelse og klinisk feedback til sundhedspersonale.

Den danske hudkræftmodel forventes at resultere i væsentlige diagnostiske og socioøkonomiske forbedringer for patienter, klinikere og sundhedssektoren.

Partnere

  • Hudafdeling I & Allergicentret, OUH
  • Plastikkirurgisk Afdeling, OUH
  • Danmarks Tekniske Universitet
  • CAMES, Rigshospitalet
  • Melatech
Thea Damkjær Syse

Thea Damkjær Syse

Projektleder

Odense Universitetshospital, Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV


2323 7449
APPFWU02V