Skip til primært indhold

Benjamin Rasmussen er ny klinisk forskningsleder i CAI-X

Benjamin Rasmussen, lektor og overlæge i radiologi ved Odense Universitetshospital (OUH), er per september 2022 klinisk forskningsleder ved CAI-X.

Peter Børker Nielsen, daglig leder af CAI-X, siger: “Vi har ventet på det perfekte match til CAI-X i nogen tid, og vi er glade for endelig at byde Benjamin Rasmussen velkommen til vores team. Benjamin har en naturlig nysgerrighed for ny teknologi og især kunstig intelligens (AI), og han har allerede bred erfaring fra innovation og AI-projekter på OUH. Han er forankret i klinisk praksis og hans ansættelse understreger vores nærhed til de kliniske afdelinger”.

Benjamin har gennem hele sin lægekarriere fastholdt sit fokus på innovation og ny teknologi, og han har været innovationsorienteret i sin uddannelse og forskning. Hans interesse for teknologi og innovation har præget hans valg af speciale i radiologi, som er meget digitalt og på forkant, når det kommer til at anvende AI i klinisk praksis.

Esmaeil Nadimi, teknisk forskningsleder hos CAI-X, ser frem til det nye samarbejde: ”En tæt forbindelse med kliniske afdelinger er hovedelementet i vores projekter og forskning i CAI-X, og Benjamin – en læge med teknisk viden – er det perfekte match til CAI-X”.

Det første fokusområde for den nye kliniske forskningsleder er udviklingen af ​​en forskningsstrategi i samarbejde med den tekniske forskningsleder og den daglige leder i CAI-X. En af topprioriteterne er at sikre robust og videnskabeligt forsvarlig vurdering af AI i klinisk praksis. Benjamins engagement i dette område er tydeligt gennem hans baggrund i evaluering af innovative medicinske teknologier under hans ph.d., og hans rolle som en nøglespiller i udviklingen af ​​den nye MAS-AI-model til vurdering af klinisk AI.

”Jeg ser meget frem til at påtage mig en større rolle i forhold til vores projekter og den strategiske udvikling af CAI-X og vores brug af AI på danske hospitaler og i sundhedssektoren. Jeg tror på, at jeg med min indsigt i de kliniske udfordringer og rutiner kan styrke samarbejdet mellem ingeniører, virksomheder, organisation og sundhedspersonale for at opnå bedre, gennemførlige og holdbare løsninger til gavn for personale og patienter,” siger Benjamin.

Benjamin Schnack Rasmussen

2022: Klinisk forskningsleder i CAI-X (Centre for Clinical Artificial Intelligence)
2022: Lektor ved Forskningsenheden for Radiologi på OUH
2021: Bestyrelsesmedlem i videnskabsetisk medicinsk komité 1
2021: Adjunkt ved Forskningsenheden i Radiologi på OUH
2020: Overlæge i radiologi
2017-2021: Postdoc
2015: Ph.d.
2011: MD

Benjamin er gift og far til to børn.

APPFWU02V