Indkøb af algoritmer til mammografien
Understøttelse af AI-indkøb og implementering med afsæt i mammografi.
Projektperiode
Start: 1. januar 2024
Slut: 31. januar 2025
Brystkræft er den mest almindelige kræftform blandt kvinder i Danmark. Grundet stigende antal undersøgelser og større kvalitetskrav i billederne uden tilsvarende stigning i antallet af speciallæger, er der en større nødvendighed for brug af AI til billeddiagnostik. AI-teknologier har potentialet til at imødekomme denne udfordring ved at automatisere visse opgaver og frigøre ressourcer.
Evalueringer fra det tidligere MAGI-projekt har vist, at kommercielle AI-løsninger allerede er klar til implementering, men der er behov for en velstruktureret indkøbsproces, som tager højde for datasikkerhed, løbende vedligeholdelse og tilpasning af systemerne.
Mål
Målet med dette projekt er at udvikle to omfattende retningslinjer for indkøb og hurtig validering af AI i kliniske sammenhænge. Den første retningslinje vil fokusere på en hurtig valideringsproces for AI-modeller i klinisk praksis, mens den anden vil omhandle hele AI-indkøbsprocessen. Disse retningslinjer vil blive testet med AI-løsninger til mammografiscreening for at sikre relevans og praktisk anvendelse. Gennem samarbejde med nøgleaktører sigter projektet mod at skabe en skalerbar model, der kan understøtte AI-indkøb på tværs af andre kliniske områder.
Partnere
For at sikre, at projektet udvikler guidelines, der efterfølgende er anvendelige til at gennemføre innovative indkøb, involveres tværfaglige kompetencer fra alle relevante aktører i udviklings- og evalueringsfasen. Den primære projektgruppe sammensættes på tværs af følgende enheder:
- Radiologisk afdeling, OUH
- CAI-X
- AI Kompetenceenheden i Region Syddanmark
- Regional IT
- Udbud og Indkøb i Region Syddanmark
Ekstern finansiering
Projektet er finansieret gennem Erhvervsstyrelsen under tilskudsordningen for Innovative indkøb i sundhedsvæsenet 2023.
Thea Damkjær Syse
Projektleder
Odense Universitetshospital, Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV
2323 7449 thea.syse@rsyd.dk
Maiken Overbeck Wolderslund
Projektleder
Odense Universitetshospital, Klinisk Udvikling - Innovation, Forskning & MTV
5114 9255 maiken.wolderslund@rsyd.dk
Benjamin S. Rasmussen
Klinisk forskningsleder - læge (radiolog), lektor
Centre for Clinical Artificial Intelligence (CAI-X). Odense Universitetshospital, Radiologisk Afdeling
2434 1749 benjamin.rasmussen@rsyd.dk